Over Reitsma Seafood

Reitsma Seafood, totaalleverancier van topverse vis, schaal- en schelpdieren

Marja Reitsma met verse vis

Als totaalleverancier van alles wat uit zee komt leveren we de topkwaliteit en topservice. We vinden het belangrijk om onze chefs te ontzorgen door met hen mee te denken, actief met hun menu bezig te zijn en te zorgen dat hun aanbod blijft aansluiten bij hun gasten. Op zoek naar iets anders dan anders? Informatie voor de gasten of juist de medewerkers, een workshop of masterclass voor het personeel of een thema-avond in het restaurant? Advies nodig over bewaren en bereiden? Wat zwemt er in welk seizoen? Daar zijn we voor.
Onder onze afnemers zitten veel grote namen uit de horeca; sterrenchefs, tv-chefs en gerenommeerde restaurants. Mooie restaurants die iedere dag kunnen vertrouwen op een constante versheid én een constante kwaliteit.

Het geheim van ons succes is niet alleen de smaak van de producten, maar ook de kraakversheid; dagvers betekent bij ons ook echt dagvers. Verder staan we bekend om onze service; alles wordt bij aanleveren meteen op de afgesproken plaats ingeruimd, volgens het systeem wat onze restaurants hanteren.

Waar komt onze passie vandaan?

Halverwege de jaren 80 nam Marja’s vader, Dick Reitsma, een bakje oesters mee vanuit zijn geliefde Bretagne, dat bij toeval terechtkwam bij twee grote namen van die tijd; Wulf Engel en Cas Spijkers, die er beiden razend enthousiast over waren. Al snel bleek dat er in de hele Nederlandse tophoreca behoefte was aan deze ongekende Bretonse kwaliteit en vooral ook aan de kraakversheid. "Als je mooie oesters wilt hebben, moet je bij Dick zijn", zo ging het in het kokswereldje rond, waarvan het bewijs in de twee prachtige stukjes van Herman den Blijker en Ron Schouwenburg te lezen is.
In eerste instantie bracht Dick fines de claires, belons (platte oesters) en bouchot mosseltjes. Maar de koks hadden vertrouwen in zijn service en kwaliteit en vroegen om coquilles St Jacques, kokkels, amandes, krab, zee-egels…. Het duurde niet lang of Dick was bezig om heel Nederland te voorzien van de mooiste fruits de mer.

Dick is in 1997 overleden, maar de vraag naar mooie producten blijft bestaan. En wij halen er veel voldoening uit om iedere week aan die vraag te voldoen!

Nieuwsgierig naar ons aanbod en de mogelijkheden tot samenwerking? We horen het graag!

Cas Spijkers en Dick Reitsma